Sep 29, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Biotips!

ÄNTLIGEN är det  helg. Hoppas ni är lediga precis som jag. Här kommer fyra biotips på filmer som jag tycker är väldigt bra.

1. “Laurence Anyways” – Tredje filmen av min favoritregissör Xavier Dolan. Det är en lång och episk kärleksfilm som målas upp med fantastiska bilder och skön musik. Skådespelet är otroligt och tar med oss på en gripande berättelse. Läs min recension av filmen HÄR.

2. “En Oväntad Vänskap” – Frankrikes mest inkomstbringande film som nu gått om den tidlösa klassiskern “Amélie från Montmartre”. Precis som titeln avslöjar så handlar det just om en oväntad vänskap som uppstår mellan en förortskille och en ensam, rullstolsbunden man. Det är otroligt mycket feelgood i den här filmen. Jag skrattar många gånger och mitt leende infinner sig under hela filmens gång. Läs min recension av filmen HÄR.

3. “Lawless” – En film för den som vill ha spänning. Historien grundar sig på en sann berättelse (som även “En Oväntad Vänskap” gör) om tre bröder. De är spritsmugglare under förbudstiden och allting rörs om i grytan när en ny agent kommer till byn. Jag sögs verkligen in i den här filmen och kunde inte släppa blicken från bioduken. Riktigt välspelat och en otroligt engagerande historia.  Stämningen i filmen är oslagbar. Läs min recension av filmen HÄR.

4. “Searching For Sugar Man” – Dokumentärfilmen som alla pratar om. En otroligt stark historia som man har svårt att tro är sann. Riktigt bra berättad och fantastisk musik. Läs min recension av filmen HÄR.

Hoppas ni får en härlig helg fylld med film!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1