Mar 2, 2019 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: A Star Is Born

“I A Star Is Born får vi möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally.

Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset.

Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner…”

Det här är Bradley Coopers omtalade regidebut med Lady Gaga i huvudrollen.

Det är en väldigt stark debutfilm i mina ögon. Förutom att Bradley Cooper regisserar så har han ju även den manliga huvudrollen som Jack Maine.

Jag måste säga att jag aldrig sett Bradley spela såhär bra någonsin. Lätt hans finaste prestation hittills som skådespelare. Han har en otrolig känsla och närvaro i sitt skådespel.

Lady Gaga gör även hon en minnesvärd prestation och tillsammans har de en fantastisk kemi.

Musiken de skapar tillsammans är ljuvlig. Shallows, I always remember us this way och I should never love again är riktigt jäkla bra. Älskar dom.

När Lady Gagas karaktär Ally slår igenom i filmen gör hon det som en ”light” version av en popstjärna. Det blir lite larvigt då musiken är betydligt sämre än de country doftande låtarna som hon sjungit tillsammans med Bradley innan. Men jag köper ändå det tillsammans med den smått förutsägbara historien.

A Star Is Born” är en stark och känslosam regidebut som berör, mest tack vara fantastisk kemi mellan huvudrollerna men även den grymma musiken. Missa inte!

Betyget blir 4 av 5.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1