Oct 9, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Aladdin

“Hoppa ombord på den flygande mattan, ta ett hårt grepp och följ med till Orienten i Disneys sagolika och flerfaldigt belönade äventyr om Aladdin! Med massor av spänning, mystik, skratt och musik är detta en av Disneys mest populära filmer genom tiderna.

Sultanens vackra dotter, prinsessan Jasmine, har allt man kan tänka sig. Utom frihet. En natt rymmer hon från palatset och träffar den fattige men godhjärtade pojken Aladdin. Innan de vet ordet av är de förälskade i varandra – och indragna i sitt livs äventyr! De blir jagade av sultanens lömske rådgivare Jafar, snubblar över en magisk lampa och släpper ut den helsnurrige anden Genie, hittar en flygande matta som tar dem med på en fartfylld resa över staden. Och det är bara början!”

“Aladdin” är en fartfylld och underhållande disneyfilm som handlar om att våga vara sig själv.

Animationerna är välarbetade och man har försökt ge sig på en lite mer avancerad teknik vilket märks tydligt på den magiska grottan i filmen.

Som vanligt har vi en massa blandade härliga karaktärer att ta del av. Apan Abu har sin charm, Jafar har den rätta evil-eye looken med sin kumpan och papegoja Jago. Den mest underhållande är dock Anden som spottar ur sig härliga kommentarer

De svenska rösterna funkar bra i den här filmen med Peter Jöback i spetsen som Aladdin. Även om jag föredrar den engelska versionen. Vem tackar nej till att höra Robin Williams briljera som Anden?

FIlmen rymmer några dans och sångnummer med klassiska låtar som “Prins Ali” och “En helt ny värld”. Vi det här laget kan vi dessa sånger och njuter av de nostalgiska känslorna som kroppen fylls av.

“Aladdin” är en underhållande disneyfilm med spänning och härlig sång. En lättsam film som är enkel att ta till sig.

Betyget blir 4 av 5.

aladdin-movie-poster   AladdinDisney   Aladdin---Jasmin-aladdin-613149_1181_815

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1