Nov 5, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Awakenings

“Genom att öppna en mans ögon för världen, öppnande han sina egna.

Robert De Niro (Oscarnominerad för bästa manliga skådespelare) och Robin Williams spelar huvudrollerna i denna starka och verklighetsbaserade historia om en egensinning läkare och de patienter vars liv han ändrar.

Dr. Malcolm Sayer (Robin Williams), är en psykiatriker som experimenterar med medicineringen för att “väcka” några katotoniska patienter som drabbats av en sällsynt sjukdom. Leonard (Robert De Niro) är den första patienten som får den kontroversiella behandlingen. Uppmuntrad av Leonards uppvaknande, ger Sayer även medecin till de övriga patienterna.

Historien om deras vänskap genom denna känsliga resa är en hyllning till både människans förmåga att ge kärlek och dess styrka.”

“Awakenings” är en film som gått mig obemärkt förbi sedan den kom. Men nu när blu-ray utgåvan släpptes fick jag syn på den vilket jag är väldigt glad över. Det är en fin film med briljant skådespeleri.

Robin Williams spelar läkaren och han gör det bra. Det är kul att se honom i en seriösare roll. Robert De Niro lyser dock starkast som patienten med sitt enastående skådespeleri. Men de båda gör sina roller fläckfria har ett skådespel som når ut till oss tittare.

Jag fylls av starka känslor allt eftersom den historien berättas. En humor blandas med ett fint drama och jag inte kan låtas bli att svepas med. Den tenderar dock till att bli lite väl smörig a la hollywood, men ändå så kan jag inte låta bli att falla för filmens charm.

“Awakenings” förtjänar en närmre titt. Har ni missat den precis som jag gjorde, ta då chansen att se den nu på blu-ray, ni kommer inte ångra er.

Betyget blir 4 av 5.

awakenings_xlg   Awakenings-1-1   awakenings_deniro-1342054174

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1