Oct 5, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Bernard & Bianca

“Den lilla föräldrarlösa flickan Penny är i stor fara – fångad i Djävulsträsket av den elaka Madam Medusa för en ovärderlig juvels skull. Via flaskpost når dock hennes rop på hjälp fram till den blyge, men listige Bernard och hans förtjusande partner Bianca. Bernard och Bianca må vara två små möss, men när det verkligen gäller finns det inga större hjältar. Penny skall räddas till varje pris. Och då får Madam Medusa och hennes två glupska krokodiler ha vilka andra planer som helst.”

“Bernard och Bianca” är en fin film som väcker många härliga barndomsminnen. Det är en historia om sann vänskap och mod, fylld av spänning och humor. Jag faller direkt för de två små mössen som agerar huvudpersoner i berättelsen. De är gjorda med en stor dos charm.

Även den elaka Madam Medusa är bra illustrerad med sina två elaka krokodiler. Jag fastnar dock mest för den übersöta trollsländan Everude som de träffar på i Djävulsträsket. En knasig och rolig bikaraktär som verkligen lämnar avtryck till historien.

I övrigt bygger filmen upp rätt atmosfär och har en fin passande musik som höjer stämningen under mössens fartfyllda räddningsuppdrag.

“Bernard och Bianca” är en klassisk disneyfilm med de rätta ingredienserna. Följ med på mössens magiska resa du med, du kommer ha svårt att inte falla för deras charm.

Betyget blir 4 av 5.

disney_klassiker_23_bernard_och_bianca   e0a28ybv   penny

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1