Jun 24, 2015 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Big Hero 6

“Hiro är inte som andra barn, han är ett geni – och hoppar över årskurs efter årskurs i skolan. Till slut hamnar han i samma klass som sin storebror Tadashi. Bröderna bor hos sin moster Cass i staden San Fransokyo, en stad bebodd av tekniktalanger och som är en mix av västerlänsk och österländsk kultur. Hiro och Tadashi är bästa vänner och älskar både att bygga uppfinningar i garaget. Det drömmer också båda om att få gå på det teknologiska universitet som ligger mitt emot deras hus, men det är för dyrt. Och här börjar vår historia – brödernas bestämmer sig för att vinna ett stipendium till universitetet.”

“Big Hero 6” är en väldigt välgjord och fyndig film som passar hela familjen.

Jag älskar hur den leker vilt med fantasin och skapar den underbara staden Fransokyo, som är en framtida blandning av San Francisco och Tokyo. En helt briljant idé.

Sen att filmens handling kretsar mycket kring uppfinningar gör det hela ännu bättre. Barnet inom en väcks direkt till liv och jag tänker tillbaka på när jag själv satt och pysslade i min barndom, även om det var långt ifrån denna avancerade nivå.

Allt i filmen är otroligt snyggt animerat och vi bjuds även på en väldigt fartfylld resa med fina karaktärer och en helt underbar robot. Jag pratar givetvis om Baymax, den gigantiska Michelingubben! Det är hög mysfaktor på honom vill jag lova!

Berättelsen är ganska ordinär men det finns mycket annat som lyfter den här filmen. Jag gillar även att Disney låtit den vara ganska mörk och allvarlig på sina håll.

 Big Hero 6″ är ett måste för både barn som vuxen. Följ med geniet Hiro och hans robot Baymax på en hissnande resa, jag lovar att det blir ett roligt äventyr!

Betyget blir 4 av 5.

Big_Hero_(film)_poster_003   big-hero-6   Big+Hero+6+image

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1