Mar 11, 2019 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody följer rockbandet Queens explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Freddy Mercuys urspårade livsstil.

Men även den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom.

Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.”

Bohemian Rhapsody” har blivit en riktig publiksuccé och jag kan förstå varför.

Queens musik har berör mångas hjärtan och även mitt. Så det är en ren njutning att få återuppleva deras stora hits i den här filmen.

Jag var orolig till en början att Rami Malek som spelar Freddie Mercury skulle kännas lite som en karikatyr och för överdriven, fick nämligen de vibbarna av trailern, men det var som bortblåst när jag väl kom in i filmen.

Han gör en otroligt fin rollprestation och är verkligen värd sin guldgubbe som han kammade hem tidigare i år på Oscarsgalan.

I övrigt är filmen väldigt skickligt gjord och det är en fröjd för både ögat och örat. Dock känns den lite väl lång och hade mått bättre av att kortas ner lite.

I “Bohemian Rhapsody” får lära känna en av vår tids största sångare. Det är en underhållande åktur som bidrar till både skratt och tårar. Har du inte upptäckt Queens underbara musik än så har du nu perfekta chansen!

Betyget blir 4 av 5.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1