Oct 14, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Croodarna

“En förhistorisk äventyrskomedi där världens första familj ger sig ut på sitt livs resa när de tvingas lämna grottan som tidigare skyddat dem från faror. De upptäcker en fantastisk ny värld fylld av enastående varelser och spektakulära landskap, och deras liv förändras för alltid!”

“Croodarna” är en riktigt lyckad animerad film för båda barn som vuxna. Den rymmer massvis av knasiga karaktärer och galenskaper. Replikerna smattrar på genom filmen med en härlig ton och snärtighet. Det är därför svårt att sluta le.

Det mest fascinerade är ändå miljöerna. De påminner om Avatar med dess färgrika färgskala och alla underliga varelser/monster. Det är en fröjd för ögat helt enkelt. Även 3D effekterna faller  på sin rätta plats.

Karaktärerna må vara stereotypiska men känns ändå roligt utmejslade. De har sina tydliga kontraster till varandra och det funkar fin fint.  Humorn känns lite väl mycket slapstick men träffar oftast rätt ändå.

Extra materialet bjuder på arbetet bakom alla vackra animationer, hur de jobbat med rösterna och grafiken, ja rubbet. Sen finns det även några borttagna scener och några trailers på kommande animerade filmer.

“Croodarna” är en lyckad animerad film. Ta med dig familjen, vännerna på en visuell och rolig resa. Lätt en av de bättre animerade filmerna på länge.

Betyget blir 4 av 5.

Croods_Int_RatedPosterFinal   photo_l-1   photo_l

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1