Sep 24, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Den lilla sjöjungfrun

“Ariel är en sjöjungfru som är mycket intresserad av det som finns ovanför ytan. En stormig natt räddar hon prins Eric efter en förlisning och blir kär i denna ytvarelse.

Ariel tar hjälp av den onda sjöhäxan Ursula som hjälper henne att bli människa i utbyte mot hennes röst. Men ger inte Eric henne den sanna kärlekens kyss kommer hon åter bli en sjöjungfru och Ursulas tjänarinna i evig tid.”

“Den lilla sjöjungfrun” är H.C Andersens klassiska saga som i händerna på Disney år 1989 förvandlades till en av deras oförglömliga filmer.

Med en sann perfektion har Disney gjort en film som berör både barn samt vuxna. Den animerade stilen är väldigt visuell och vacker att kolla på. Havets alla färger och detaljer är en fröjd för ögat att se på.

Karaktärerna i filmen har alla sina härliga karaktärsdrag. Jag diggar verkligen filmens skurk, sjöhäxan Ursula är verkligen perfekt utformad. Hon tillhör absolut en av filmens höjdpunkter.

Musiken är trollbindande. Krabban Sebastian med “Havet är djupt” eller Ariels sång “Del av din värld” går verkligen rakt in i hjärtat. Man fylls av värme och kan inte sluta att le.

Extramaterialet på den här Diamond Edition rymmer en massa godsaker. Du kan se en nyproducerad musikvideo, följa med på ett besök i Disney Animation, se hur de jobbat med animationerna till filmen, ta del av en bortklippt karaktär och några borttagna scener m.m

“Den lilla sjöjungfrun” är en fantastisk film som man ska ha sett. Nu när den släppts på blu-ray är det ett gyllene tillfälle för alla er som missat den.

Betyget blir 4 av 5.

The-Little-Mermaid-DVD-Diamond-Edition-walt-disney-characters-33673069-1110-1600   images   images-1

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1