Sep 8, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Djungelboken

“När ryktet går om att den farliga tigern Shere Khan är tillbaka i djungeln, bestämmer sig pantern Bagheera att ta sin vän, djungelpojken Mowgli, till en säkrare plats i människobyn. Men Mowgli gillar inte alls idén – djungeln är ju hans riktiga hem! Han rymmer och stöter på den bekymmerslösa björnen Baloo, som omedelbart tar på sig uppdraget att lära Mowgli allt han kan om hur man klarar sig i den vilda djungeln.”

“Djungelboken” är en av Disneys tidlösa och samtidigt en av deras största klassisker. Nu har den äntligen kommit ut på Blu-ray. Att få återvända till barndomen genom att återse Mowgli, Bagheera och Baloo kändes alldeles underbart. Den är precis lika ljuvlig och charmig som jag minns den.

Musiken är sprattlande och det går inte att undvika den glädje som man fylls av. Inte heller de skratt som filmen knasiga karaktärer bidrar till.

Färgerna och animationen är makalöst bra och man slutar aldrig att förundras Disneys magiska hantverk.

Förutom filmen så hittar du även en del extra material på blu-ray skivan. Du får se hur de gått tillväga med animationerna, det finns en borttagen scen och så möjlighet att ta del av sing-along m.m

“Djungelboken” är en film som man bör ha sett, både som vuxen och barn. Har du inte gjort det så ta nu chansen att få uppleva detta underbara filmäventyr på blu-ray. Du kommer inte att ångra dig!

Betyget blir 4 av 5.

the-jungle-book-5971-p-1375275793

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1