Nov 22, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Dumma Mej 2

I “Dumma Mej 2” får vi återigen träffa den skurkaktige Gru men som nu dragit sig tillbaka från den kriminella världen för att uppfostra sina tre döttrar. Men plötsligt tar historien en ny vändning när han rekryteras av Anti-Skurk-Ligan för att spåra upp en svårfångad skurk som hotar världen. Tillsammans med de välkända Minionerna och hans nya partner Lucy Wilde tas vi med på ett hissnande äventyr.

“Dumma Mej 2” är en mysig och charmig film som definitivt passar barnen mer än oss vuxna. Den har inte samma djup som tex Pixars filmer brukar ha utan känns larvigare, men fortfarande på ett underhållande sätt.

Vi bjuds på ett högt tempo fyllt av action som andas “Mission Impossible” och “James Bond”. Även en och annan slapstick scen.

Men det är framförallt svårt att motstå de übercharmiga Minionerna som är otroligt roliga att kolla på. De tillsammans med bra 3D effekter gör att det bristande manuset kommer lindrigt undan.

En av de bästa scenerna är när Minionerna sjunger låten “I Swear” – det är oemotståndligt.

Extra materialet rymmer en MASSA roligt för den som gillar Minionerna. Förutom tre små kortfilmer finns det även borttagna scener, djupdykning i de elaka Minionerna, arbetet bakom filmen, regissörens kommentarer m.m.

“Dumma Mej 2” klarar sig ändå helt okej för att vara en uppföljare. Den har sjyssta 3D-effekter och roliga karaktärer som underhåller för stunden.

Betyg 3 av 5

despicable-me-2-poster   dm1   dm2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1