Oct 24, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Edge of Tomorrow

“I en nära framtid har Jorden invaderats och mänskligheten är utsatt för ständiga attacker som inte någon armé i världen kan stå emot. Major William Cage är en officer i USAs armé, som aldrig tidigare varit ute i strid och som plötsligt befinner sig mitt i en pågående eldstrid. Cage blir dödad inom ett par minuter men befinner sig oförklarligt i en tidsloop och genomlever samma brutala krig om och om igen, han strider och dör bara för att vakna, strida och dö igen. Men för varje gång lyckas Cage tillsammans med Special Forces-soldaten Rita Vrataski ta sig ett steg närmare att besegra fienden.”

“Edge of Tomorrow” är en smart och intensiv film som underhåller från början till slut. En idé som på pappret kan låta lite tröttsam hanteras här på ett väldigt effektivt sätt och resultatet blir därmed riktigt bra.

Det finns en otroligt bra balans mellan humor och spänning i filmen. I början skrattar jag flera gånger och mot slutet sitter jag istället som på nålar.

Klippningen är ruggigt bra och löser idéen kring tidsloopar på ett sätt som känns nytänkande. Det blir aldrig tröttsamt att se flera scener om och om igen utan man överraskas alltid av olika vändningar. Det är högt tempo och riktigt snyggt.

Tom Cruise och Emily Blunt har rätt attityd och lyckas därmed leverera bra rollprestationer.

Extra materialet tar oss med på arbetet bakom filmen, alla fantastiska specialleffekter, intervjuer med regissören samt skådespelarna. Det finns även en del borttagna scener att ta del av.

“Edge of Tomorrow”  är en nyskapande och väldigt underhållande film. Den håller högt tempo och är väldigt smart samt effektivt berättad. Jag rekommenderar den starkt.

Betyget blir 4 av 5.

2014-07-10-EdgeofTomorrowMovie2014   edge-of-tomorrow   eot

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1