Oct 27, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Epic

“Historien om striden mellan goda och onda krafter djupt inne i skogens hemliga rike. När en tonårstjej magiskt transporteras dit måste hon slå sig ihop med ett brokigt gäng av roliga och knasiga karaktärer för att kunna rädda deras värld. och vår.”

“Epic” är en sevärd film men långt ifrån episkt. Det är en typiskt barnfilm där jag saknar lite fyndig och subtil underton av vuxenhumor som man ofta annars kan hitta i dagens animerade filmer.

3D effekterna i filmen funkar bra men är absolut inte något märkvärdigt. I övrigt är filmen väldigt välgjord och det är en fröjd för ögat att se hur skogens rike är utformat. Massa härliga färger blandas med knasiga figurer och det är det som lyfter den här filmen.

Historien är fylld av klicheér och känns lite väl “Älskling jag krympte barnen” blandat med “Avatar”. Början är ganska trögstartad men tar sakta fart mot en rasande final.

Rösterna känns välanpassade till sina karaktärer och jag diggar att Christoph Waltz tillägnats filmen bad guy.

Om man vill veta mer om de olika insekterna och djuren som inspirerat filmens karaktärer så kan man göra det genom extra materialet. Även ett litet filmklipp om hur vissa insekter använder sig av camouflage för att smälta in i omgivningen.  Sedan finns såklart behind the scenes där vi följer arbetet bakom filmen.

“Epic” är en fin film som är helt klart sevärd. Dock har den mer yta än djup och sen att det är en klassisk barnfilm blir lite tröttsamt i längden.

Betyget blir 3 av 5.

epic_xlg   epic1   epic2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1