Sep 22, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Gangster Squad

“Gangster Squad” bygger på verkliga händelser och utspelar sig i slutet av 40-talet i ett korrupt Los Angeles som kontrolleras helt av maffialedaren Mickey Cohen (Sean Penn). För att förgöra Cohens imperium tillsätts en hemlig styrka inom LAPD ledd av Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) som måste ta till alla metoder för att befria staden från en av de farligaste maffiorna genom tiderna.

“Gangster Squad” är en våldsam film med högt tempo och har en atmosfär som direkt fångar mitt intresse. Under flertal scener sitter jag på helspänd och undrar hur det ska gå. Ibland med blicken bakom fingrarna då det ofta är väldigt blodigt och brutalt.

Inte nog med att regissören Ruben Fleischer samlat en drömensemble som levererar, han har även gjort en väldigt visuell film. Man känner igen stilen från hans tidigare film “Zombieland” vilket jag gillar. Det finns några riktigt snygga slow-motion scener.

Dialogen i filmen är väldigt rapp och snärtig, där humor blandas med allvar på ett underhållande sätt.

Karaktärerna i filmen kan uppfattas lite väl stereotypiska och Sean Penns skådespel blir nästan lite för mycket i sin karikatyrliknande roll. Men jag tar det ändå med en nypa salt och för mig blir det lite av filmens charm.

Extra materialet på dvd:n består av borttagna scener, regissörens kommentarer, en film om hur de arbetat med att få fram 40-tals känslan, ett galleri om den riktiga Mickey Cohen, den obligatoriska bakom filmen m.m

“Gangster Squad” är en film som inte kommer uppskattas av alla. Vissa kommer välja att se bristerna/klicheérna hellre än att låta underhållas. Men för mig är det här en ren popcornsrulle med blandad kompott av spänning, drama och en del humor.

Betyget blir  3,5 av 5.

gangster-squad-poster-has-a-b-movie-vibe-117331-1000-100   gs1   gs2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1