Oct 29, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Godzilla

“Jorden ställs inför ett hot större än vad civilisationen tidigare upplevt. Ett radioaktivt jättelikt monster utplånar allt i sin väg när hon skoningslöst trampar ner allt som människor skapat. Men mänskligheten låter sig inte trampas på hur som helst. Monstrens monster Godzilla är tillbaka.”

När jag såg trailern till “Godzilla” så blev jag som bortblåst. Den såg otroligt mäktig och spännande ut. Därför blev jag väldigt besviken när jag såg själva filmen.

Här har man tagit ett rejält kliv ner i klichéträsket där historien bjuder på den ena klyschan efter den andra. Många allvarliga scener blir löjliga och det är verkligen skrattretande att se på.

Karaktärerna bjuder inte heller på något överraskande utan förblir platta och förutsägbara. Skådespelet är halvdant och känns bitvis överspelat.

Det som är bra med filmen är alla effekter. Där har man verkligen inte sparat på krutet. Det är snyggt och väldigt välgjort. Dock hade jag hellre sett att man lagt ner lika mycket tid på att vässa till manuset.

Extra materialet tar upp arbetet kring filmen, dess effekter men tar oss även tillbaka och fördjupar oss i de tidigare Godzilla filmerna.

“Godzilla”  är tyvärr att rejält magplask. Den har sjyssta effekter med saknar ett bra manus. Resultatet blir därför platt, tråkigt och förutsägbart. Jag rekommenderar hellre att ni ser trailern än själva filmen.

Betyget blir 2 av 5

godzilla_2014_poster_51784   GODZILLA   godzilla-2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1