Sep 13, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Iron Man 3

“I Iron Man 3 ställs den egensinnige men genialiske industrimagnaten Tony Stark/Iron Man mot en fiende, The Mandarin, vars kraft inte har några gränser.

När hela Starks värld slås i spillror beslutar han sig för att leta upp den som är skyldig. Nu måste han mer än någonsin förlita sig på sina tekniska uppfinningar, sin genialitet och sin instinkt för att kunna skydda dem som står honom närmast och bekämpa ondskan med alla medel.”

“Iron Man 3”  är precis som man förväntat sig. En skön blandning av action, spänning och humor. Jag diggar verkligen Tony Stark som karaktär. Hans attityd och personlighet är väldigt underhållande att ta del av till skillnad från många andra karaktärer ur Marvels universum.

Robert Downey Jr. spelar honom med en perfektion. Hans mimik och uttryck känns verkligen genom rutan. Han har den perfekta timingen när han levererar smarta repliker likt en kulspruta. Det är riktigt roligt.

Guy Pearce spelar filmens badguy och gör sin roll bra. Han har den rätta “looken” och levererar därefter. Ben Kinglsey gör också bra ifrån sig som en av filmens biroller.

Det bjuds på en hel del actionscener som skildras med snygga och maffiga effekter, även om jag tycker att 3D:n lämnar mer att önska.

Extra materialet rymmer en massa blandat skoj. Det finns flera borttagna scener, möjlighet att följa med bakom arbetet med filmen, kommentarer från filmskaparna m.m. Det medföljer även en sneak peak inför den kommande storfilmen “Thor: The Dark World”.

“Iron Man 3” känns som ett lyft från tvåan men når inte riktigt upp till samma höjd som första filmen. Men det är fortfarande en stabil, underhållande och mycket sevärd film.

Betyget blir 3,5 av 5.

iron_man_3_poster_final   ironman3a   ironman3b

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1