Oct 23, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Jurassic Park 3D

“På en enslig ö har en miljardär i hemlighet skapat en nöjespark med en udda attraktion: levande dinosaurier som skapats med hjälp av förhistoriskt DNA. Innan han öppnar parken för allmänheten bjuder han in två dinosaurieexperter. Men vistelsen på ön blir allt annat än fridfull när inhägnaderna inte lyckas hålla rovdjuren inom sina tänkta jaktmarker.”

 “Jurassic Park” är en sann filmklassiker som levererar en hög dos underhållning. Jag minns när jag som liten satt på helspänd första gången jag besökte den fascinerande världen som Spielberg bjuder in oss till.

Inte konstigt att han var min stora idol under en lång period, det var nämligen filmer som denna som väckte mitt filmintresse till liv.

Att det har gått 20 år sedan den här filmen gjordes är galet. Allting är så himla välgjort och valet att jobba med “dockor” som dinosaurier känns helt rätt, resultatet blir nämligen magiskt.

Den klassiska musiken är passande och jag älskar signaturmelodin. Direkt när jag hör den så fylls jag av en nostalgisk känsla.

Jag har sett filmen x antal gånger men varje gång jag ser filmen är det ändå som att jag sugs in i historien och atmosfären på nytt. Det är alltid lika fascinerande.

Om man vill dyka ner i skapandet av den här fantastiska filmen så kan man ta en titt på det massiva extra materialet. Steven Spielberg berättar hur de tex arbetat med att förvandla den klassiska filmen till 3D, hur de gått tillväga för att skapa världen med alla olika dinosaurierna och en massa mer. Det finns väldigt mycket godsaker att ta del av för den intresserade.

“Jurassic Park” är en sann filmklassiker som förtjänar sin uppmärksamhet. Det är en perfekt popcornrulle som är värd att se om och om igen.

Betyget blir 4,5 av 5.

16t78   jp2   jp1

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1