Sep 6, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Killer Joe

“När den 22-årige langaren Chris (Emile Hirsch) får sin gömma med narkotika stulen av sin egen mor måste han snabbt få fram 6000 dollar annars är det kört. Desperat vänder han sig till “Killer Joe” (Matthew McConaughey) när han får reda på att hans mamma har en livförsäkring värd 50 000 dollar. I vanliga fall så kräver Joe förskottsbetalning men i detta fall kan han tänka sig att tänja lite på reglerna i utbyte mot Chris vackra yngre syster Dottie (Juno Temple), som kommer att tjäna som sexuell säkerhet tills att pengarna kommer in….om de någonsin gör det.”

“Killer Joe” är en minst sagt udda film som hamnat i filmfacket texas noir. Det är en mörk och skruvad drama/thriller där nästa steg i handlingen är svår att förutse. Historien tar sin plats i en miljö fylld av våld och nakenhet. Det är väldigt mycket white trash vilket jag gillar.

Jag tycker det är svårt att greppa “Killer Joe”. Ibland stör jag mig på det lågmälda tempot samtidigt som jag ibland kan fascineras av det. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag känner så.

Vad som är bäst med filmen förutom den annorlunda atmosfären är skådespelarinsatserna. Matthew McConaughey är briljant som den sliskiga polisen Joe. De senare åren har han verkligen ryckt upp sig som skådespelare. Från att han tidigare alltid förknippas med sin nakna bringa i romantiska komedier till att ta lite mer roller med skinn på näsan. Det är roligt att se!

Pappan (Thomas Haden Church) och mamman (Gina Gershon) i familjen känns även dom bra och äkta i sina roller.

Emile Hirsch spelar sonen och gör också sitt jobb men det är framförallt Juno Temple som spelar dottern Dottie som skiner starkast. Hennes närvaro är 100%. Hon är en av mina absoluta favoriter bland skådespelerskor just nu.

“Killer Joe” är som sagt en udda film med bra skådespelarinsatser. Den klarar betyget godkänt då det är en annorlunda filmupplevelse, framförallt det chockerande slutet…

Betyget blir 3 av 5.

killer-joe-poster   killerjoe1   killerjoe2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1