Aug 14, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Killing Them Softly

Brad Pitt axlar huvudrollen i actionthrillern “Killing Them Softly där han spelar Jackie Cogan, säkerhetsexpert, som utreder en iskall kupp mot ett maffia skyddat parti poker med skyhöga insatser.”

I rollistan hittar vi förutom Brad Pitt även James Gandolfini och Ray Liotta. Andrew Dominik debuterade med den hyllade westernfilmen “Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford”.

Det här är en otroligt lågmäld film som kommer dela sina tittare. Med det långsamma tempot känns den korta speltiden betydligt längre. Det krävs en stor koncentration som tittare om man ska orka följa med i historiens utveckling.

För min del blir det alldeles för krävande. Det känns som filmen står stilla och trampar på samma ställe vilket leder till en mindre frustation. Dock glimmar den till ibland med ett snärtigt och vasst dialogbyte, men det sker allt för sällan.

Brad Pitt är riktigt bra i sin roll och även hans medspelare sköter sig bra. Fotot är knivskarpt och det finns en scen som är sjukt snygg. Den illustreras med en sjysst slow-motion effekt som får mig att tappa hakan.

Extra materialet känns väldigt tunt på dvd:n då det endast ryms en ynka 5 min lång bakom film och några borttagna scener.

Killing Them Softly är som sagt en alldeles för långsam och innehållslös film för min smak. Den skiner upp ibland med sitt skådespel och vackra foto men det räcker inte. Se hellre  Andrew Dominiks tidigare film “Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford”.

Betyget blir 2 av 5.

killing-them-softly-poster1   kts1   kts2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1