Nov 28, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Monsters University

“Här får vi återigen möta våra favoritmonster Mike och Sully från den stora succén Monsters, Inc.

Mike Wazowski har drömt om att bli en Skrämmare sedan han var ett litet monster och nu ska han äntligen börja på universitetet. Och han vet, bättre än någon annan, att de bästa Skrämmarna kommer från Monsters University.

Men under den första terminen går hans planer i stöpet när han möter den överlägsne James P Sullivan, ”Sully”, född till Skrämmare. De är bägge tävlingsinriktade men nu leder deras tävlingsinstinkt till att allt spårar ur och att de bägge blir utslängda från universitetets Skrämmarlinje. För att göra saken ännu värre inser de bägge att de måste jobba tillsammans, ihop med ett udda gäng misslyckade monster, om de någonsin ska ställa saker och ting tillrätta.”

“Monsters University” är en charmig film precis som alltid när det kommer till Pixar. Den överglänser dock inte charmen eller den fyndiga historiens som fanns i första filmen.

Här har vi istället den typiska collegefilmen fast i en animerad version. Alla olika gängen är med, från de “hippa” till nördarna och gotharna. Historien känns platt och förutsägbar eftersom vi fått den berättad för oss flera gånger tidigare.

Det filmen vinner på är istället alla härliga monstren. Jag kan inte sluta le när jag tänker på dom. Alla karaktärer är så härligt knasiga på ett underhållande och fantasifullt sätt. Jag undrar stundtals hur de kommit på idéen till hur de utformats.

Precis som tidigare är rösterna till huvudkaraktärerna klockrena med John Goodman och Billy Crystal. De står för en hel del skratt i filmen.

“Monsters University” är iaf en sevärd film med mycket färger, värme och härliga monstren. Barnen kommer älska det här medan vi vuxna kommer känna en saknad till ett djup i historien. Det är dock en helt klart godkänd och värdig uppföljare till “Monsters Inc”.

Betyget blir 3 av 5.

Monsters-University-Poster1   mu3   mu2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1