Jul 31, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Silver Linings Playbook

“Stjärnspäckad romantisk komedi med Bradley Cooper, Julia Stiles, Jennifer Lawrence och Robert De Niro. En före detta lärare som precis släppts ut från den psykiatriska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin motvilliga ex-fru. På en brokig väg dit möter han Tiffany.”

Gud vad jag älskar Jennifer Lawrence, hon är lätt en av mina favoriter bland stjärnorna i Hollywood. När hon är med i en film känns hon alltid så äkta och naturlig. Hon har glimten i ögat och jag bara älskar henne! Att hon fick en Oscar för just denna roll är välförtjänt fastän jag tycker hon borde fått en redan för “Winters Bone”.

“Silver Linings Playbook” hänger mycket på sina skådespelare och visst lyckas de hålla upp den här filmen. Den förmedlar en härlig atmosfär fast den berör ett allvarligt ämna som diagnosen bipolär.

Jag har aldrig varit något större fan av Bradley Cooper men han är riktigt bra i sin roll. Kemin mellan honom och Jennifer är verkligen på topp och de slår gnistor om dom. De äger varje scen som de är med i.

Föräldrarna spelad av Robert De Niro och Jacki Weaver sköter sig också bra.

Det jag gillar mest med den här filmen är främst dialogen. Det är verkligen ett briljant manus som skiner igenom. Det är både rappt och roligt med en stor dos allvar  som blandas med humor på ett underhållande vis.

Extra materialet till den här filmen rymmer en hel del. Du kan tex lära dig dansen från filmen och även se hur de var för Bradley Cooper och Jennifer Lawrence under inspelningen av den. De klassiska borttagna scener finns med och även en del bloopers och behind the scenes.

“Silver Linings Playbook” är en väldigt bra film med fint skådespel och rapp dialog. En riktig mysfilm som berör.

Betyget blir 4 av 5.

Silver-Linings-Playbook-Poster   silver3   silver2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1