Sep 28, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Stark Trek Into Darkness

“Besättningen på Enterprise kallas hem när ett fruktansvärt terrordåd utförts av någon inom deras egen organisation.

Stjärnflottan, och allt den står för, förintas, och världen befinner sig i kris. I denna krigshärjade värld, leder kapten Kirk jakten efter den livsfarlige man som i sig själv är ett massförstörelsevapen, en jakt som även är en personlig vendetta.

Våra hjältar tvingas in i ett episkt schackspel på liv och död, ett spel där kärlek och vänskap står på spel och Kirk måste offra allt för den enda familj han någonsin haft: sin besättning.”

“Star Trek Into Darkness”  är betydligt mörkare än sin föregångare. Trots det hade jag hoppats på ännu mer svärta.

Till att börja med så kan jag nämna att jag inte är något större Star Trek fan då jag nästan tyckt att det verkat lite smått löjligt. Men jag ändrade mig och fattade tycke för denna rymdhistoria när jag såg “Star Trek från år 2009. Jag blev positivt överraskad hur engagerande historien var. Det fanns ju faktiskt en del spännande karaktärer att lära känna.

En av mina favoriter är Spock (spelad av Zachary Quinto), därför är det lite extra kul när mycket av den här filmens fokus hamnar på honom. Men han överglänser dock inte filmens bad guy som verkligen tar hem priset. som spelar Khan gör ett grymt bra jobb ifrån sig. Han känns väldigt rå och kall precis som karaktären ska vara.

Simon Pegg spelar mekanikern Scotty och gör även han bra ifrån sig. Ibland kanske det känns som de skruvat till hans karaktär lite mycket. Chris Pine som James T. Kirk och de andra i besättningen gör även dom sitt jobb bra.

Det här är för övrigt en film fylld med mäktiga specialeffekter och med action från början till slut. 3D effekterna gör verkligen sitt jobb i denna rymdactionfilm som aldrig går på tomgång.

På dvd:n hittar vi massa smaskigt extra material, framförallt för den inbitna Star Trek fantasten. Följ med på arbetet bakom de mästerliga specialeffekterna, hur det jobbat med olika stunts/greenscreens, explosioner m.m. Du får även höra regissören J.J. Abrams tankar och idéer kring filmen, hur han resonerade kring filmens skurk Khan och varför han valde den smått fantastiska .

“Star Trek Into Darkness”  är en vrålsnygg rymdactionfilm där man lagt mest krut på det visuella. Det riktiga djupet i historien saknas och jag hade gärna sett mera svärta och mörker. Men ack så underhållande det är.

Betyget blir 3,5 av 5.

star-trek-into-darkness-poster   start1   start2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1