Jun 15, 2016 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Suffragette

“De var arbetande kvinnor som hade sett att den fredliga protesten inte uppnådde någonting. De såg en mer radikal kamp som den enda vägen till förändring. De var villiga att förlora allt i sin kamp för jämlikhet – sina jobb, sina hem, sina barn och sina egna liv.

Maud (Carey Mulligan) var en sådan fotsoldat. Berättelsen om hennes kamp för värdighet och en röst är både gripande och kraftfull men också djupt hjärtskärande och mycket inspirerande.”

“Suffragette” är en känsloladdad film om kvinnor som slåss för rättvisa. Det är stundtals ett väldigt gripande drama som känns i hela kroppen.

Scenografin och miljöerna är otroligt välgjorda och det känns verkligen som vi är i England på 1900-talet.

Skådespelarprestationerna är även de riktigt bra. Carey Mulligan har en otrolig närvaro och trovärdighet i rollen som Maud.

Även Helena Bonham Carter och Ben Wishaw levererar. Jag måste dock erkänna att jag kände mig lite blåst på konfettin då Meryl Streep endast har en liten men ack så viktig roll i detta drama. Med tanke på hur de använt hennes namn i marknadsföringen för den här filmen, men å andra sidan ger det utrymme för resten att glänsa lite extra.

Musiken i filmen är fin även om den ibland känns som den vill dränka oss i våra egna känslor.

Det känns ibland som om filmen försöker spela på alla våra känslostråkar vilket istället leder till motsatta effekt.

“Suffragette” är ett viktigt och känsloladdat drama med högklassiga skådespelarprestationer. Det är en film du bör se för att påminnas om vår historia och kvinnornas kamp för rättvisa.

Betyget blir 4 av 5.

layout.indd   MTMzODY1OTcwOTgzODAzMzU4   Suffragette

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1