Jul 12, 2013 - Filmtips/recensioner    2 Comments

Dvdrecension: Take This Waltz

Take This Waltz” kretsar kring Margot (Michelle Williams) som är lyckligt gift med framgångsrike kokboksförfattaren Lou (Seth Rogen). När Margot möter Daniel (Luke Kirby) så blir sig ingenting likt. Känslorna börjar bubbla och när Daniel flyttar in till huset tvärs över gatan blir det starka begäret svårt att hålla tillbaka.

Det här är en annorlunda film. En film som verkligen inte kommer falla alla i smaken. Men jag föll för den. Under denna lilla filmpärla så kommer jag på mig själv sittandes fylld av blandade känslor. Det finns scener som jag länge kommer bära med mig. Scener som fick mig att skratta högt med tårarna rinnandes ner för kinderna. Det här är en blandad känslostorm helt enkelt.

I ena stunden vet jag knappt om jag ska skratta eller gråta. Jag gillar filmer som har en balans mellan allvar, tragik, humor och kan få det att kännas äkta. Det lyckas Take This Waltz väldigt bra med.

Dialogen känns charmigt udda, även om jag tror många kommer reagera starkt på en del av replikerna. De kommer tycka de är stela och alldeles för ologiska. Mig störde det inte utan jag fann det istället väldigt underhållande.

Det är kul att se den skämtsamma Seth Rogen i en mer nedtonad roll. Han klarar det med bravur. Michelle Williams är som vanligt riktigt bra. När hon åker tekoppskarusell till Buggles ”Video killed the radio star” så fylls jag av lycka. Hennes spel i den scenen är magisk och är absolut en av filmens starkaste scener.

En annan scen som fastnar på näthinnan är när Margot sitter på ett café med Daniel där han detaljrikt beskriver deras förspel tillsammans eller en vattengymnastik-scen som jag sent kommer glömma.

Take This Waltz känns väldigt rå och äkta. Humorn och den udda dialogen skiner igenom och skapar en riktigt stämningsfylld film.  Ett absolut måste i mina ögon!

Filmen får betyget 4 av 5.

      

 

2 Comments

  • Jag gillar verkligen den här filmen! Först är den trevande och Margot beter sig lite konstigt men den växer och är (som du skriver) väldigt äkta. Och karusellscenen är helt FANTASTISK!! 🙂

    Vi ses på minglet på torsdag va?:)

    • I know! Sarah Polley är ett geni! Ska se “Stories We Tell” på ons! PEPP! Japp jag tänkte kika förbi! ska dock på en konsert på Kulturhusets tak kl 20! Elliphant spelar – haka på om du vill!? (kostar 100kr)

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1