Sep 2, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: The Cabin In The Woods

“Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar.”

“The Cabin In The Woods” är en annorlunda film till sin genre. Till en början känns den som den klassiska skräckfilmen men efterhand så tar den en helt egen riktning.

Den är bitvis spännande och har en obehaglig oro över sig, men samtidigt finns en klassisk touch av humoristiska inslag i form av punchlines och udda karaktärsdrag.

Atmosfären byggs upp och vi dras in i den mystiska skogen på ett väldigt underhållande vis i form av sköna “hoppa till” effekter och några nagelbitare till scener.

När eftertexterna börjar rulla kan man inte annat än att skratta åt vad man precis har sett. Inte för att det är dåligt utan snarare för att det är helt absurt och knasigt. Det blir dock en aning too much…

Men i sin helthet underhåller “The Cabin In The Woods” mer än många andra filmer i sin genren. Det är en riktigt skön skräck/komedi med sin alldeles egna lilla touch och kanske är det Joss Whedon (Buffy: The Vampire Slayer, Angel, Firefly) vi har att tacka för det…

Det finns för övrigt en skön blandning av extra material på den här dvd:n att gotta sig med. Du kan ta del av hur de arbetat med de visuella effekterna och make-up:en, processen bakom filmen, regissörens och manusförfattarens tankar och idéer m.m.

Betyget blir 3,5 av 5.

cabin-in-the-woods-poster-hi-res   cabin1   cabin2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1