Oct 25, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: The Call

“Jordan Turner är en erfaren larmoperatör, men när hon gör ett fel i ett fall där en ung kvinna kidnappas och senare hittas mördad, känner hon sig skakad och osäker på om hon kan fortsätta sitt jobb. Snart kidnappas ännu en ung kvinna, Casey Welson, och Jordan får en ny chans att göra rätt och samtidigt rädda en ung kvinnas liv”

“The Call” är en riktig nagelbitare till thriller som kretsar mycket kring telefonsamtalet mellan Jordan och den kidnappade flickan Casey. Vi kastas fort in i den rafflande historien som faktiskt lyckas hålla spänningen vid liv till den tyvärr krystiga finalen.

Halle Berry har genom åren varit väldigt fram och tillbaka i sitt skådepspel. Oftast åt det negativa hållet om ni frågar mig. Men i den här rollen tycker jag ändå att hon levererar det hon ska.

Även Abigail Breslin som vi kopplar till “Little Miss Sunshine” är bra i rollen som den utsatta flickan. Michael Eklund spelar filmens bad guy och har den ultimata looken. Han känns väldigt obehaglig, oberäknelig och spelar rysligt bra.

Musiken puttrar på som den ska och fungerar bra som stämningshöjare.

Jag tycker att det är otroligt synd att filmens slut känns väldigt cheesy och krystat. Det känns inte rättvis gentemot i övrigt en bra thriller.

Om man vill njuta av några borttagna scener, ett alternativt slut så kan man ge sig på extra materialet. Där finner vi även ett filmklipp från Michael Eklunds audition till rollen som filmens bad guy och även ett filmklipp om filmens olika stunts.

“The Call” är en underhållande film som bitvis levererar. Det är en rafflande “sitta på nålarna” thriller med bra hoppa till effekter. Om det inte vore för det hemska slutet hade betyget kunnat bli betydligt högre.

Betyget blir 3 av 5.

The-Call-Poster   tc1   tc2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1