Jan 10, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: The Conjuring

The Conjuring bygger på den sanna berättelsen om Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, som kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för…”

The Conjuring är en riktigt skrämmande och bra film signerad skräckfilmsregissören  (SawInsidious m.fl.). Den blandar många klassiska skräckmoment som onda dockor, clowner, demoner, dörrar som smälls och obehaglig ljud. Men den lyckas göra det på att sätt som inte tröttar ut.

Atmosfären är obehaglig rakt igenom. Kameran rör sig med långsamma åkningar och man känner verkligen hur skräcken kryper sig in på skinnet.

Förutom atmosfären så briljerar även The Conjuring på det visuella planet.  Ljuset tillsammans med en grym 70-tals scenografi/kostym skapar en härlig retrokänsla som passar perfekt till filmen.

 och Vera Farmiga spelar Ed och Lorraine. De har en bra kemi med varandra som känns äkta och trovärdig. Även  som den besatta mamma gör sin roll bra.

The Conjuringär en av de bästa skräckfilmerna på senare tid. Med sin snygga retrostil och perfekta skräckfilmsatmosfär är detta en nybliven klassiker i mina ögon. Se den, men gör det inte ensam!

Betyget blir en stark 4 av 5.

the-conjuring-poster   tc1   tc2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1