Mar 25, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: The Hunger Games – Catching Fire

“Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna – och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar – inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser.”

“The Hunger Games: Catching Fire” fungerar riktigt bra som en uppföljare. Vi slängs direkt in i Katniss tillvaro och den värld som hon lever i.

Allt känns oerhört påkostat och välproducerat. Det är en fröjd för ögat att se och filmen har många häftiga och fina miljöer.

Uppstarten känns lite väl lång men därefter drar filmen igång med ett högt och underhållande tempo.

Jag älskar  och hon lyckas alltid leverera. Därför är det inte konstigt att hon briljerar som Katniss och jag kan inte föreställa mig någon annan i hennes roll.

Extra materialet rymmer en del borttagna scener men framförallt en längre “behind the scenes” film. I den finns flera intressanta intervjuer med filmen cast och crew.

“The Hunger Games: Catching Fire” är en värdig uppföljare som rymmer mycket drama och spänning. Det är fartfyllt och riktigt snyggt. Men nu är det bara att invänta de sista filmerna för att se hur det hela ska sluta…

Betyget blir 3,5 av 5.

catching-fire-poster   hg2b   hg2a

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1