Sep 4, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: The Paperboy

“Journalisten Ward Jansen, hans partner och hans bror reser ner till Floridas djupaste träskmarker för att skriva ett uppmärksammat reportage som kommer att få den dömda mördaren Hillary Van Wetter frikänd. Till sin hjälp har de dödcells-groupien Charlotte Bless som har ett förhållande med Hillary men det är inte bara den dödsdömda fångens uppmärksamhet hon fångar. Snart inser de att de är fångade i ett nät mer komplicerat än de någonsin kunnat tro och att inget är som det först verkar.”

“The Paperboy” är en ganska tråkig film i mina ögon. En historia som på förhand verkar intressant biter sig aldrig riktigt tag. Jag har svårt att ta till mig storyn och känner inte att filmen engagerar mig överhuvudtaget. Jag blir stundtals uttråkad.

Det som väger upp filmer är casten. Nicole Kidman, Matthew McConaughey, John Cusack och Zac Efron klarar sig bra. Deras skådespel glimrar till ibland men inte tillräckligt för att göra den här filmen oförglömlig. I mina ögon är  “The Paperboy” ett minne blott.

Jag skulle hellre rekommendera Lee Daniels tidigare film “Precious”. Den innehåller ett starkt skådespel och en historia som känns in i hjärtat.

Betyget blir 2 av 5.

the-paperboy-movie-poster-405x600   paperboy1   paperboy2

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1