Dec 18, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: The Way Way Back

“14-årige Duncan (Liam James) tvingas tillbringa sommarlovet med sin mamma Pam (Toni Collette), hennes påfrestande pojkvän Trent (Steve Carell) och hans dotter Steph (Zoe Levin). Det är en tuff utmaning för Duncan att försöka passa in i den nya familje¬konstellationen. Räddningen kommer genom en oväntad vänskap med Owen (Sam Rockwell), den lättsamme föreståndaren på traktens populära vattenland Water Wizz.

Stärkt av sitt första sommarjobb och stödet från Owen som mycket väl kommer ihåg hur utmanande tonårslivet kan vara, får Duncan en helt ny syn på sig själv och livet. Den värsta sommaren i Duncans liv blir tack vare Owen den bästa sommaren någonsin och ett viktigt kliv in i vuxenvärlden.”

“The Way Way Back” är lätt en av de mysigaste filmerna jag sett den senaste tiden. Senast jag kände mig så här upprymd av en film var när jag såg favoritfilmen “The Perks of Being a Wallflower”.

Det jag fullkomligt älskar med den här filmen är alla skruvade och underbara karaktärer som levererar oförglömliga scener. Vi har fantastiska Sam Rockwell som spelar föreståndaren på Water Wizz. Han är sjukt bra i sin roll och det var längesen jag skrattat så mycket som jag gjorde åt och med honom.

Scenen när han sjunger Bonnie Tylers låt “I Need a Hero” är en av filmens många halleluja moments. Även grannkärringen i filmen spelad av Allison Janney  eller lilla bikaraktären Lewis (Jim Rash) är magiska.

Replikerna i filmen spottas ut som en kulspruta och det är fantastiskt roligt. Det märks att manuset är fyndigt skrivet och jag vill ge en stor eloge till Nat Faxon och Jim Rash (De skrev även manuset till klockrena “The Descendants”).

Ett härlig soundtrack blandas med en fin historia som verkligen känns rakt in i hjärtat. Man fastnar i stämningen och vill stanna där. Allt känns oerhört äkta. Jag längtar redan nu tills jag ska se om den.

“The Way Way Back” är definitivt en film ni bör se. Den blandar drama och komedi när det är som bäst. Se en av årets charmigaste filmer!

Betyget blir en stark 4 av 5.

the_way_way_back_movie_poster-steve_carell-toni_collette-allison_janney-annasophia_robb-sam_rockwell-amanda_peet-maya_rudolph-rob_corddry-liam_james   wayway1   wayway2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1