Apr 2, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Thor – The Dark World

“Detta är uppföljaren och fortsättningen på succéfilmerna Thor och Avengers.
Ett urgammalt hot, äldre än kosmos i sig, hotar att störta hela världen i mörker. För att Thor ska kunna rädda såväl sin älskade Jane Foster som hela mänskligheten måste han hitta ett sätt att samarbeta med sin värsta fiende.”

“Thor: The Dark World” är betydligt mörkare än sin föregångare och har en “vuxnare” ton. Första filmen hade jag  svårt för då den kändes väldigt löjlig på många sätt.

Här har man valt att gå ifrån det även om det finns en del kvar. Mestadels handlar det om den ytliga kärlekshistorien, som jag dock väljer att se bort då det finns en gnutta charm över den. Ja, jag är svag för Natalie Portman som är en av de vackraste kvinnorna på denna jord.

Ett högt tempo blandas med massa action och specialeffekter. Det är roligt och underhållande att se på. En bra popcornfilm helt enkelt. Dock finns det många andra Marvel filmer jag hellre väljer att kolla på som tex Iron Man samt X-Men.

Extra materialet rymmer en kortfilm från “Iron Man 3”, några borttagna scener, en liten inblick i filmmusiken m.m. En salig blandning helt enkelt.

“Thor: The Dark World”  är en sevärd uppföljare som tillfredställer för stunden. Det känns påkostat och smått underhållande.

Betyget blir 3 av 5.

movies_thor2   thor2b   thor2a

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1