Oct 7, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: To The Wonder

“Efter att hans äktenskap med en europeisk kvinna fallit samma, tar en man upp kontakten med en kvinna från sin hemstad.”

“To The Wonder” gör mig kluven. Jag fullkomligt älskar fotot och de fina stråkarna under filmens gång. Varenda frame skulle kunna vara en tavla.

Men historien träffar inte mitt hjärta. Saker och ting blir lite väl utdraget, känslan som blir kvar är att jag sett en alldeles för lång trailer.

Skådespelerit är fint i filmen men jag kan inte rå för att jag stör mig på fransyskan Marina () som likt en ballerina studsar/dansar genom tillvaron. Det blir nästintill skrattretande.

Samtidigt som en del scener med henne och Neil (Ben Affleck) är otroligt fina. Som när de går på stranden och försöker akta sig för tidvattnet som kryper längst stranden eller när de tillsammans med Marinas dotter leker med lampskärmar i sängen.

 och  är även dom med i filmen. De gör sitt jobb men deras roller kommer inte vara de mest minnesvärda.

Den sparsamma dialogen funkar stundtals, men kanske är det ändå det som i slutändan sätter käpparna i hjulet och gör att man inte når ända fram till karaktärerna som porträtteras.

Vi känner tydligt igen det här greppet då vi talar Terrence Malick. Värt att nämna är att jag inte är någon störra fantast till hans filmer. Jag tycker de ofta känns väldigt pretentiösa och lågmälda. Missförstå mig inte, jag gillar lågmälda filmer men de som känslomässigt engagerar mig.

“To The Wonder” har sina goda stunder men jag rekommenderar hellre att ni ser trailern till filmen som är ett mästerverk. Känslan som den lämnar kvar saknar jag när filmens eftertexter rullar.

Betyget blir 2,5 av 5.

to_the_wonder_ver9_xlg   ttw2   ttw1

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1