Sep 10, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Warm Bodies

“R är en ung man i en existentiell kris – han är en zombie. Han hasar sig genom ett Amerika förstört av krig och social kollaps. Hans själlösa hunger efter sina odöda kamrater är stor, men han längtar också efter något mer än blod och hjärna.

Efter att ha återupplevt en tonårspojkes minnen efter att ha ätit upp hans hjärna gör R ett oväntat val som blir början till en spänd, tafatt och konstigt relation med offrets mänskliga flickvän. Julie är en frisk fläkt av färg i det övrigt trista och grå landskapet som omger R. Hans beslut att beskydda henne kommer att förvandla inte bara R, men hans död, och kanske hela den livlösa världen.”

“Warm Bodies”  är en charmig och knasig film som underhåller för stunden. Den originella filmidé funkar bra och det är roligt att ta del av de olika situationerna som huvudkaraktären hamnar i.

Delar av filmen känns klockren med sin humor medan vissa partier blir lite väl mycket, nästan skrattretande. Kärlekshistorien faller i kläm och blir lite väl cheesy, men man får ta det med en nypa salt så blir det bättre.

Dialogen är härlig då den känns rapp och rolig. Ibland förs tankarna till Jonathan Levines  fantastiska “50/50” som kom för något år sedan. Det är verkligen en toppenfilm i sin genren.

I övrigt är filmen väldigt sjysst genomförd. Fotot och filmeffekterna funkar riktigt bra och jag diggar hur alla zombies är utformade.

“Warm Bodies” ska tas för vad det är, en romantisk zombiekomedi helt enkelt. Det är charmigt och roligt. En enkel film att ta till sig där man får blunda för klichéerna för maximalt underhåll. 

Betyget blir 3 av 5.

102783[r3].pdf   wb1   wb2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1