Jan 25, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: We’re The Millers

“David Burke livnär sig på att sälja marijuana till bland annat kockar och hemmafruar, men aldrig till barn – han har ju trots allt ett samvete. Så vad kan då gå fel?

En hel del…Efter att några ungdomar stjäl hans lager blir han skyldig sin leverantör Brad en massa pengar. För att bli kvitt skulden – och för att behålla alla kroppsdelar intakta måste David nu smuggla in ett stort parti droger åt Brad från Mexiko. Genom att övertala sina grannar, strippan Rose, Kenny som gärna vill bli kund och den gatusmarta tonåringen Casey så gör han upp en idiotsäker plan. En låtsasfru, två låtsasbarn och en stor, blänkande SUV senare är familjen “Miller” på väg mot den Mexikanska gränsen för en nationaldagshelg som kommer att sluta med en smäll.”

“We’re The Millers” eller “Familjetrippen” som är den svenska titeln, är en fartfylld komedi som överraskar.

Till en början var jag väldigt skeptisk efter att ha sett den smått töntiga trailern. Därför var det roligt att den överraskade med några riktigt underhållande scener.

Karaktärerna i “We’re The Millers” är ganska uppskruvade så de blir nästan som levande karikatyrer. När man tar dessa karaktärer och kombinerar de med en träffsäker dialog så resulterar det i skratt. Det blir faktiskt välidgt roligt många gånger men ibland på snudd till överdrift.

Handlingen i filmen påminner lite om “Ett Päron Till Farsan”, men man kan säga att det här är en barnförbjuden version då humorn är väldigt grov och mycket fokus hamnar på droger/sex. 

Om vi ser till skådespeleriet i filmen så funkar det bra. Alla i familjen har sin egna charm och tillsammans har de en härlig dynamik och kemi med varandra. Roligast är nog ändå  (pappan) och  (sonen).

Extra materialet rymmer några intervjuer med skådespelarna/regissören, några borttagna scener och små filmklipp som visar arbetet bakom filmen.

“We’re The Millers” är inget mästerverk, långt ifrån. Men det är en perfekt söndagsfilm som bidrar till skratt. Så har du tråkigt och vill se en film utan att behöva tänka så mycket, se den här!

Betyg 3,5 av 5.

were-the-millers-poster   wtm1   wtm2

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1