Aug 25, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Förhandsvisning: Förälskad i Rom

Rom är staden där människor möts och där alla kan hitta sitt eget äventyr. I den här filmen får vi följa olika historier med minst sagt udda och skruvade karaktärer.

“Förälskad i Rom” är en Woody Allen film och det märks givetvis. Vi har sköna one-liners och stämningen i de olika scenerna som ofta förekommer i hans filmer. Hans dialoger känner vi även till vid det här laget.

I denna film väljer han även att själv ha en lite större roll framför kameran . Han klarar sig bra vilket även resterande skådespelare gör i klorna på hans regi.

De olika historierna i filmen känns lite som en påse Gott & Blandat. De innehåller väldigt många olika knäppa karaktärer, allt från filmstjärnor, turister till horor och en operasjungande begravningsentreprenörer. Väldigt stora kontraster helt enkelt. Sedan blandas allt med en del fantasi och lite fars.

Detta är verkligen inte en film som kommer falla alla i smaken. Vissa kommer säkert att tycka den känns helt meningslös och alldeles för överdriven. Jag finner dock en viss charm med den fars-liknande humorn och även delar av skådespelet som ibland känns överspelat.

“Förälskad i Rom” är i slutändan en charmig film med mycket mysstämning. Det finns en del skruvade scener att skratta åt och visst blir det ofta för mycket. Men jag köper det när charmen smittar av sig från bioduken och jag sitter där med ett litet leende på läpparna. Filmen är kanske inte en förälskelse, men iaf en liten härlig flört!

Betyg 3 av 5.

               

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1