Oct 20, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Lycka till och ta hand om varandra

Alvar är en pensionär som flyr verkligheten genom en påhittad värld i garaget. Av en slump träffar han Miriam, en socialt tondöv och hårt hållen tonåring. En vänskap uppstår. Vänskapen fördjupas när de börjar inspirera missmodiga människor och ställs på sin spets när de själva måste blomma.

“Lycka Till och Ta Hand Om Varandra” är en annorlunda svensk film. Som alltid är det kul att se debutanter. Dock hade jag lite svårt för tjejen i filmen då jag uppfattade henne lite väl dryg och tråkig…det fanns något med henne som jag störde mig på.

Historien i sig är mysig men tenderar till att bli lite tråkig till och från. Mot slutet tar den dock lite fart, men jag tycker ändå den känns lite tunn. Vad som lyfter filmen är den gjutna scenografin som bidrar och stärker “mys”-känslan.

“Lycka Till och Ta Hand Om Varandra” är en film som vill mer än vad den lyckas med. Den är smått underhållande men jag hade önskat att den hade gett mig betydligt mer. En film som påminner lite om den här historien, en ungdom som utvecklar en vänskap med en äldre, är den fantastiska kultfilmen “Harold & Maude”. Den rekommenderar jag hellre att ni tar och ser!

Betyget blir  2,5 av 5.

      

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1