Feb 27, 2014 - Filmtips/recensioner    No Comments

Roligt om modet på Oscarsgalan!

Här nedan har ni ett fyndigt inlägg som STYLIGHT knåpat ihop. Jag fick möjligheten att publicera det på min blogg!

Under Oscarsgalan® spelar kläderna en stor roll. Det är dagen då stjärnorna kan glänsa och stunden då de nominerade vill se förtrollande ut. Nedan har vi samlat ihop fakta om Oscarsgalans® galadräkter, de mest fantastiska inslagen och de absolut roligaste händelserna!

Ett halsband för 20 miljoner dollar eller en handbroderad klänning från någon av världens toppdesigners – vad idolerna och de nya stjärnskotten har på sig på den röda mattan fram till the Dolby Theatre är av gränslös lyx. Stilen för de praktfulla kreationerna har dock förändrats en hel del de senaste 86 åren. I vår infografik finner du information om de hetaste trenderna och de mest häpnadsväckande inslagen.

Oscarsgalan Stylight infografik 2014

Värdet av den perfekta looken

Under filmindustrins mest uppmärksammade och viktigaste prisutdelning ligger medias fokus mer på gästernas utseende än på deras filmroller. Halle Berry, Julia Roberts och Audrey Hepburn har alla skrivit hollywoodhistoria med sina emotionella tacktal och fantastiska klänningar. För männen är det däremot svårt att sticka ut och överglänsa sina kvinnliga kollegor när det kommer till styling. Vissa lyckas dock ta sig högt upp på listorna över bäst klädda med hjälp av läcker smoking och exklusiva accessoarer. Designers and juvelerare har förstått vikten av den perfekta looken på röda mattan och erbjuder idag mer än gärna de stora stjärnorna sina värdefulla plagg och smycken. Det dyraste smycket som någonsin visats upp under denna årliga gala var ett diamanthalsband värt 20 miljoner dollar. Skådespelerskan Gloria Stuart – känd som “Old Rose” från Titanic – bar Harry Winstons reproduktion av “the Hope Diamond” runt halsen, även kallas “den förbannade diamanten”.

10 saker du inte visste

Krings Oscarsgalan® händer en hel del otroliga saker. Lyckliga pristagare får sin drömmar uppfyllda, filmindustrin hyllas och människor får uppleva en kväll utöver det vanliga. Men även pinsamma tacktal hålls, folk snubblar fram på mattan, klänningar kan hänga snett och en och annan oväntad incident kan uppstå. Såväl innan som under och efter galan händer en hel del spännande saker och vi har här gjort en lista av topp tio roligaste fakta kring Oscarsgalan® och dess eleganta image.

1. Påklätt

Regissören John Lasseter har avslöjat att han klär sin Oscarsstatyett i Barbiekläder.

2. The Streaker

1974 sprang en naken man vid namn Robert Opel upp på scenen. Robert är fotograf och äger sin egna konstgalleria, mest känd är dock som Oscarsgalans nakna man.

3. Udda klädstil

Vi har sett ett par riktiga modemissar på röda mattan. Björk dök upp med en stor fejkad svan runt halsen, Celine Dion hade vänt sin kostym åt fel håll och Uma Thurman passade på att göra bära en minst sagt udda variant av Dirndl.

4. Det kortaste talet

Skådespelaren William Holden och regissören Alfred Hithcock har en sak gemensamt. De har båda rekordet för det kortaste tacktalet någonsin- “Thank you” och sedan lämnade de podiet.

5. Kontraktet

Alla pristagare måste skriva på ett kontrakt som säger att den dagen de vill sälja sin statyett måste de först erbjuda den till “The Academy” för $1.

6. Avslutningssång

För att inte galan ska dra ut alldeles för mycket på tiden så bestämde man år 2002 att tacktalen endast fick vara 45 sekunder långa. Därefter avbryts talaren av att orkestern börjar spela.

7. Borttappade statyetter

Oscarsvinnarna Whoopi Goldberg och William Hurt intygar båda två att de inte längre kan hitta sina Oscarstatyetter.

8. “Thank you”

I ett och samma tacktal sa Gwyneth Paltrow “Thank you” 23 gånger.

9. Seat fillers

Tv-producenterna vill aldrig att någon stol ska stå tom. När någon måste gå upp på scenen eller lämna sin stol av någon anledning finns det därför så kallade “Seat fillers” som direkt fyller ut deras plats. Lönen för detta är $125

10. Otippad vinnare

1941 vann det brittiska ministeriet en Oscar för sin dokumentärfilm “Target For Tonight”.

Tack igen STYLIGHT för detta roliga inlägg!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1