May 23, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Behind the Candelabra

Innan Elvis, Elton John, Madonna och Lady Gaga fanns Liberace. Han var en otroligt begåvad pianist och underhållare som älskades av många. Det här är historien om det sex år långa och stormiga förhållandet mellan honom och den mycket yngre Scott Thorson.

Behind the Candelabra” är filmen som sagt skulle vara hans sista. Den premiärvisades för några dagar sen här i Cannes där jag lyckades se den. Det är en film med mycket humor och värme vilket märktes tydligt på publiken som ofta brast ut i skratt.

Det slår verkligen gnistor mellan  och  som levererar skådespel i toppklass. Deras mimspel tillsammans med den härliga dialog kommer få många att dra i  smilegroparna. Även den makalöst roliga plastikkirurgen spelad av  är grymt rolig. De kunde inte ha hittat någon bättre till den rollen.

Vi pratar alltså om väldigt mycket feelgood-vibbar. Mina tankar går åt favoritfilmen “Boogie Nights” då även den utspelar sig under 70-talet. Kostym/mask och scenografin är väldigt välgjort och fångar rätt tidsanda. Atmosfären som skapas är därför oemotsåndlig och man dras snabbt in i den.

Behind the Candelabra” är alltså en väldigt härlig och underhållande film som jag tror många kommer uppskatta. Den är lättsam och bringar många skratt. Det var även extra kul att ta del av historien om Liberace då jag inte hade den blekaste aning om vem han var innan jag såg filmen.

Betyget blir 4 av 5.

behindthecandelabra01_620x350 behind-the-candelabra-matt-damon-michael-douglas2 Behind-the-Candelabra-poster

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1