Jul 14, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Cloud Atlas

“I den storslagna “Cloud Atlas” vävs sex historier – som spänner över flera århundraden – samman i ett science fiction-äventyr som tar publiken med på en visuell filmupplevelse. Från en omvälvande och ödesstigen seglats över Söderhavet, via ett mordmysterium i 1970-talets San Francisco, till framtida Neo Seoul i Korea där mänskliga kloner hålls som slavar, ända till tiden efter den stora katastrofen.”

“Cloud Atlas” är en episk film med historier som sträcker sig över flera tidsepoker. Det är en lång och invecklad film som kräver mer än en titt för att få en förklaring av historierna och även en möjlighet att upptäcka alla detaljer.

Bröderna Wachowski (The Matrix, V for Vendetta) och Tom Tykwer (Run Lola Run ligger bakom detta visuella mästerverk. För snyggt är det! Men tyvärr är filmen i sin helhet inte mer än godkänd.

Jag gillar tanken med berättandet över olika tidsepoker men det blir för mycket och resultatet känns därför spretig. Man hinner aldrig riktigt landa och därför blir det inte så känslomässigt engagerande.

Jag saknar känsla för karaktärerna, även om historien i säg känns spännande och intressant. Ensemblen i filmen klarar sig bra men lämnar inga större avtryck. Speltiden är även snäppet lång.

Vill man dock uppleva en minst sagt udda men intressant filmupplevelse ska man se “Cloud Atlas”. Det är garanterat en underhållande film för stunden.

Betyget blir 3 av 5.

CloudAtlas-Poster   atlas1   atlas2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1