Aug 21, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: En oväntad vänskap

“En oväntad vänskap”  kretsar kring historien om Driss, en svart, kriminell kille som blivit utslängd ur hemmet av sin mamma. Han får motvilligt ett jobb som personlig assistent åt en förmögen, rullstolsbunden och ensam man vid namn Philippe. Till en början är de varandras motsatser men allt efter att tiden går så utvecklar de en genuin vänskap med varandra. Samtidigt så fruktar Philippe en blinddate med en kvinnlig brevvän och Driss brottas med sin familjs dilemman.

Det här är en underbar feelgoodfilm. Den har en extrem värme och humor som smittar av sig. Det går helt enkelt inte att låta bli att le under filmens gång. François Cluzet som Philippe och Omar Sy som Driss har en otrolig kemi som det sprakar om. Deras spel känns väldigt äkta och härligt. Rollerna är sympatiska och vi berörs.

Manuset är fint och har välskrivna  dialogscener. Det som stärker filmen är att historien som vi tar del av bygger på verkliga händelser. Det är en sann berättelsen och en riktigt bra sådan.

Jag tycker att alla borde ta sig till biografen för att se “En oväntad vänskap”. Det är ingen slump att filmen lyckats bli en av de främsta inkomsbringande filmerna i Frankrike genom tiderna. Vem vill inte se en film som man blir glad av? Se den nu och sprid den vidare till alla andra!

Betyget blir nästan en fullpottare! Därför ger jag den 4,5 av 5.

               

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1