Dec 4, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: End of Watch

“End of Watch” är en actionthriller i samma anda som “Training Day “ med Jake Gyllenhall och Michael Peña i huvudrollerna. Den handlar om två Los Angeles poliser som under ett år dokumenterar sina liv och uppdrag ute på polisfältet.

Det här en en skön popcornrulle men med en stor dos allvar. Det är väldigt brutalt och rått men på en realistisk nivå. Det är en hel del rörlig kamera för att fånga dokumentärkänslan vilket fungerar riktigt bra. Det blir aldrig ett störande grepp utan det stärker snarare historien och känslorna som uppstår. Men tyvärr blir det i slutändan lite too much och man tappar fokus.

De två huvudrollsinnehavarna fungerar väldigt bra med varandra. Det slår verkligen gnistor om deras “best-buddies” relation som gestaltas på bioduken. I början framstår det mer eller mindre ganska osympatiska men ju längre in i deras vänskapsrelation man kommer desto mer förståelse för karaktärerna får man.

Dialogbytet är fartfyllt och snärtig. En hel del humor blandas med allvar och det funkar strålande.

“End of Watch” är ändå en väldigt sevärd polisfilm som till slut lyckas beröra. Det finns något att hämta för alla vare sig man gillar action, spänning eller drama. Filmen tappar lite pga den stökiga kameran men i sin helhet klarar den snäppet över godkänt.

Betyget blir 3,5 av 5.

      

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1