Jan 11, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Gangster Squad

 “Gangster Squad” bygger på verkliga händelser och utspelar sig i slutet av 40-talet i ett korrupt Los Angeles som kontrolleras helt av maffialedaren Mickey Cohen (Sean Penn). För att förgöra Cohens imperium tillsätts en hemlig styrka inom LAPD ledd av Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) som måste ta till alla metoder för att befria staden från en av de farligaste maffiorna genom tiderna.

 “Gangster Squad” är en våldsam film med högt tempo och som har en atmosfär som fångar mitt intresse. Under många scener sitter jag på helspänd och undrar hur det ska gå samtidigt som jag försiktigt gömmer blicken lite bakom fingrarna då det ofta är väldigt blodigt och brutalt.

Inte nog med att regissören Ruben Fleischer samlat en drömensemble utan han har även gjort en väldigt visuell film. Man känner igen stilen från hans tidigare film “Zombieland” vilket jag gillar.

Även dialogen i filmen är väldigt rapp och snärtig där humor blandas med allvar.

“Gangster Squad” är en film som inte kommer uppskattas av alla. Vissa kommer välja att se bristerna/klicheérna hellre än att låta underhållas. Men för mig är det här en ren popcornsrulle med blandad kompott av spänning, drama och en del humor.

Betyget blir  3,5 av 5.

gangster-squad-poster-has-a-b-movie-vibe-117331-1000-100   gs1   gs2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1