Sep 18, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Hope Springs

“Hope Springs” handlar om ett medelålderspar som efter 31år som gifta ger sig iväg till just Hope Springs för att ta del av en intensivkurs i relationsterapi. De har länge sovit i separata rum och allting i deras relation har blivit en enda stor bekvämlighet. Nu ska de därför försöka hitta den gnista som en gång tidigare fanns där.

Meryl Streep och Tommy Lee Jones spelar Kay och Arnold. De klarar sina roller briljant och har ett skådespel som berör. Kemin är verkligen på topp. Dr. Feld spelad av Steve Carell gör även han sin roll rättvis. Han har en betydligt mer nedtonad roll än vad vi är vana att se honom i. Det känns skönt och befriande på  något sätt.

Ämnet i filmen är allvarligt och hanteras väl. Det blandas med en del humor som ofta grundar sig i någon form av pinsamhet, men det känns ändå som det är något som fattas för att göra filmen till det lilla extra. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kanske hade det varit en god idé att redan från början ha bestämt sig för om filmen skulle vara en komedi eller drama och sedan köra fullt ut på det. Nu blir det istället något mittemellan.

“Hope Springs”  har ändå ett  helt okej manus i grunden, men det är tack vare skådespeleriet som lyfter filmen. Det är alltid lika kul att Meryl Streep briljera, bara en sån sak gör filmen värd att se.

Betyget blir  3 av 5.

               

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1