Oct 6, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Hypnotisören

När en familj mördas besinningslöst så överlever den femtonåriga sonen mirakulöst. Pojken svävar mellan liv och död och kan därför inte förhöras med några vanliga metoder. En riskfylld hypnos  ska därför utföras i hopp om att nå närmre sanningen bakom morden. Samtidigt som detta sker drar en jakt igång där målet är att försöka  hitta den sista dottern i familjen före mördaren gör det.

Att “Hypnotisören” blivit utnämnd till Sveriges Oscarsbidrag är enligt mig ofattbart. Visst, det är den gamle filmräven Lasse Hallström som ligger bakom filmen och han hans namn känner många igen. Men det räcker inte när filmen inte håller måttet.

Det här är nämligen en film som känns ganska platt och inte alls märkvärdig. Vi har sett liknande mordutredningar i andra svenska polisfilmer, men det som kanske skiljer “Hypnotisören” från dessa är att den känns lite mer påkostad.

Utan att gå in på några specifika namn så klarar sig skådespelarna i filmen bra. De levererar och gör det dom ska utan det lilla extra.

Vad som är filmen största svaghet i mina ögon är b.la. den äktenskapsproblematik som vi får ta del av. Den känns tråkig och lam.

Tempot i filmen är halvdant men tar ändå lite fart vid hypnosdelarna, som jag även gärna hade sett mer utav. I övrigt är historien ganska förutsägbar. Jag kunde tyvärr lägga klart pusslet innan jag fått alla pusselbitarna i handen.

Men jag kan iaf säga att “Hypnotisören” klarar sig helt okej i sin genre.  Jag har helt klart sett betydligt sämre men även bättre filmer.

Betyget blir  2,5 av 5.

      

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1