Dec 6, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Kärlek Deluxe

“Chic-lit-drottningen Selma Trastell har allt men är ändå inte nöjd. Hennes böcker säljer som smör men sågas allt värre av kritikerna i takt med framgångarna. Hon drömmer istället om att skriva en viktig bok och ta plats i finkulturens salonger.”

“Kärlek Deluxe” är en riktigt klassisk romantisk komedi som inte hejdar sig för att trampa i klichéträsket. Den ena scenen efter den andra är inom de “rätta” ramarna och vi har listat ut slutet efter bara några minuter.

Men jag gick in med förväntningarna att det här skulle vara en usel film då jag fick känslan av att det skulle bli väldigt pajjigt, men jag blev faktiskt smått förvånad när eftertexterna började rulla.

Karaktärer är riktiga steroeotyper men det jag gillar med filmen är hur de mejslat ut dom till fullo. De har skruvat till alla olika personlighetsdragen till max så de känns som karikatyrer.

Jag fullkomligt ÄLSKAR Lotta Tejle som den rökande kulturhaggan med sin orangefärgade pagé och den obligatoriska cigaretten i handen. Och varför inte slänga in ett litet marsvin när vi ändå är igång!? Hon är iaf enastående och äger varje bildruta som hon är med i. Ge henne en guldbagge för bästa kvinnliga biroll för så brilljant är hon.

Jag diggar även Malin Buska insats som Selmas väninna och Görel Crona som spelar Selmas publicist. Båda känns riktigt bra i rollerna.

Moa Gammel gör en okej insats som filmen huvudrollsinnehavare men inget minnesvärt. Martin Stenmarck är det dock pajasvarning på…

“Kärlek Deluxe” är en överdriven och förutsägbar romantisk komedi som faller platt eftersom vi sett allt förut. Den är ändå lite sevärd pga de knasiga bi-rollerna som är filmens enda behållning.

Betyget 2 av 5.

kd_postr_l   kd1   K-rlek_Deluxe

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1