Jan 15, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Life of Pi

“Life of Pi” handlar om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Men han är inte ensam på båten utan vi finner även den bengaliska tigern Richard Parker. Livet på båten blir en kamp för överlevnad där dagar och nätter är fyllda med spänning, hopp och förtvivlan.

När trailern till “Life of Pi” kom kände jag mig lite smått blown-away. Jag visste att jag hade en bra film att se fram emot med tanken på att Ang Lee stod för regin. Dock hade jag snäppet för höga förväntningar.

Det här är ett visuellt mästerverk där specialeffekterna ofta tar andan ur en. Den innehåller otroligt vackra färger och miljöer som gör sig perfekt på bioduken. Dock hade jag förväntat mig att historien skulle vara snäppet vassare och beröra mig lite mer än vad den gjorde. Missförstå mig inte, man blir tagen av filmen men inte riktigt på samma nivå som jag hoppats.

Nykomligen,Suraj Sharma , som spelar Pi gör ett bra jobb ifrån sig och det är roligt att se en rookie brlljera. Måste även passa på att nämna musiken som är minnesvärd och bidrar till att skapa den magiska atmosfären som genomsyrar filmen.

“Life of Pi” är en film jag starkt rekommenderar andra att se på bio. Det är en bra film, dock inget mästerverk, men garanterat en fin filmupplevelse.

Betyget blir  4 av 5.

life-of-pi-poster2   lof1   lof2

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1