Jul 5, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Liv & Ingmar

” Vemodigt och vackert om den 42 år långa relationen mellan Liv Ullmann och Ingmar Bergman, som pendlar mellan stormande förälskelse kontra svartsjuka, illvilja och galenskap.”

“Liv & Ingmar” är en enkel monolog med Liv Ullmann som berättar om sitt liv med Ingmar Bergman. Hennes historia är indelade i kapitel som berättar om deras relation tillsammans. Några kapitel är; Kärleken, Ensamheten  och Vreden.

Hennes berättande varvas med vackra och stillsamma naturbilder från Fårö. Även med klipp från inspelningar och ur deras filmer tillsammans. Finstämd melankolisk musik i bakgrunden skapar en nästintill poetisk känsla.

Det här är en stundtals vacker film men jag känner att jag saknar något. Det blir lite väl enkelspråkigt med enbart monologen och den tappar därför i tempo.

Jag hade gärna sett reflektioner från någon annan eftersom det skulle behöva hända något, även om stillheten i sig känns fin den oxå.

“Liv & Ingmar” är en historia om två individer som älskar och hatar varandra så mycket att det gör fysiskt ont. Det är en berättelse om vår tids största filmskapare Ingmar Bergman som skildras på ett fint, enkelt och personligt sätt.

Betyget blir 3 av 5.

postr_l   li22   li1

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1