Jun 24, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Man of Steel

“Ända sedan Clark Kent insåg att han äger unika förmågor har han förstått att han kommer från en annan värld. När han som ung man söker efter sitt ursprung får han veta varför han skickats till jorden. Men inom honom bor en starkare kraft att vilja göra vad som är rätt. Snart står människornas hopp till en oväntad hjälte.”

När jag såg den första teasern till “Man of Steel” så drabbades jag mer eller mindre av gåshud. Att det här skulle bli en av årets filmhöjdpunkter att se fram emot var det inget snack om. Jag var dock orolig över att Zack Snyder skulle göra om misstaget som han gjorde med “300”  som var ett visuellt mästerverk men där historien tyvärr uteblev.

“Man of Steel” lyckas dock kombinera dessa två. Historien har ett djup som berör och man sveps snabbt in i den. Det är intressant att få ta del av hur allting började samt att se hur Clark Kent tampas med sig själv och sin omgivning.

Det är fantastiska specialeffekter i filmen och allting är super snyggt. Zack Snyder vet verkligen hur man hänför en biopublik med det visuella uttrycket som han ständigt brilljerar med.

En annan sak jag gillade var hur historien berättas. Den hoppar till en början mellan tid och rum vilket gör att den håller uppe ett bra tempo.

Henry Cavill som Stålmannen funkar utmärkt bra. Med rätt uttryck känns han självklar i sin roll. Även Amy Adams som Lois Lane känns rätt och inte minst Michael Shannon som gör en perfekt rolltolkning av filmens badguy General Zod.

Det märks att Christopher Nolan haft med ett finger i “Man of Steel” då jag kan dra vissa paralleller till “Batman Begins”. Framförallt uppbyggnaden i slutet med den klassiska Hans Zimmer musiken.

Det här är en av årets storfilmer och garanterat ett måste på bio.

Betyget blir 4 av 5

man-of-steel- new flying poster   manofsteel1   manofsteel2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1