May 22, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Only God Forgives

“Gangstern Julian (Ryan Gosling) driver en thaiboxningsklubb, som fungerar som täckmantel för familjens narkotikaimperium. Då hans bror Billy mördas kommer deras mor Crystal (Kristin Scott Thomas) till Bangkok för att ta med sig liket från sin förste son hem och för att få Julian till att hämnas sin brors mord. Julian inleder jakten och upptas i en spiral av brutalitet som för in honom i sökljuset hos en beryktad Bangkok-sheriff som utövar sin helt egna form av rättfärdighetskarma.”

Efter fantastiska “Drive” var givetvis förväntningar på Nicolas Winding Refns nya film skyhöga. Lyckas han leverera? Inte så bra om ni frågar mig.

“Only God Forgives” är en film med väldigt lite dialog på ett negativt sätt och med scener som hela tiden påminner om varandra. Vi har det blå/röda neonfärgade ljuset, vida bilderna med en sakta inåkning samtidigt som vi hör den dånande stämningsfyllda musiken. Bitvis är det bra, men tillslut blir det alldeles för mycket.

Det känns hela tiden som den fokuserar mycket på ytan och inte innehållet. Historien är inte alls engagerande och man tappar intresset ganska fort. Den lyckas därför inte förmedla någon känsla förutom smärtan som genomsyrar bioduken under de olika tortyrscenerna. Drivet i filmen uteblir och speltiden känns längre än vad den egentligen är.

Det som är mest underhållande i filmen är dock psycho/bitch mamman som spelas av Kristin Scott Thomas. Hon har några repliker som får en att tappa hakan och som leder till garv.

Men har man förväntat sig en ny “Drive” så blir man helt enkelt besviken. Det hade jag gjort. Jag skulle istället rekommendera alla att se trailern som är ett mästerverk i jämförelse med filmen.

Dock kommer jag nog ge filmen en chans till om något år då det känns som det fanns något undermedvetet regissören försökte säga med vissa scener. Men eftersom jag upplevde filmen som en stor besvikelse så blir betyget därefter.

Betyget blir 2 av 5.

only_god_forgives_ver2_xlg  only2   only1

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1