Aug 18, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Pans Labyrint

“Pans Labyrint” är Guillermo del Toros trollbindande vuxensaga som utspelar sig vid Spanska inbördeskriget.  Ofelia och hennes gravida mor kämpar mot den hänsynslöse maken och generalen Vidal. För att undgå den mörka verkligheten så flyr Ofelia till sagorna och fantasin där hon möter faunen Pan som ger henne tre skrämmande utmaningar.

Det känns riktigt bra att ha sett om den här filmen under Sommarbion. Det är verkligen en film som passar i sammanhanget då den är otroligt stämningsfylld. Jag älskar “Pans Labyrint” eftersom den har så mycket att ge oss som publik. Den blandar generöst olika filmgenrer som fantasy/drama/thriller på ett sätt som får oss att inte vilja sluta kolla.

Manuset är riktigt välskrivet och engagerande. Historien som Guillermo del Toro tar med oss på är riktigt fascinerande. De fantasifulla scenerna är starka kontraster till krigets hårda,brutala och kalla scener. Även hur han använder sig utav scenografi, miljöer och effekter är magiskt. Det känns helt rätt med den mörka och fantasifulla stilen.

Ivana Baquero som spelar Ofelia i filmen gör en otrolig insats. Hon axlar huvudrollen på ett mästerligt sätt. Fotot komponerat med den rätta musiken hjälper att höja stämningen i filmen till sin perfektion.

“Pans Labyrint” är verkligen en tidlös klassisker som man sent glömmer.

Betyg 5 av 5.

               

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1